Jenteaksjonen 2015

  • Skrevet: 04.10.2015
  • Klokken: 21:26
  • Kategori: Hverdag

Fire jenter blir utsatt for overgrep i skolen hvert eneste sekund. Det er over 300.00 overgrep i døgne. Det er 300.000 overgrep for mye. Noe må vi gjøre.

Forrige uke startet Plan Norge sin jenteaksjon, for å hjelpe alle jenter som blir utsatt og trakassert i skolen.For millioner av jenter verden over er skolehverdagen et mareritt. Jenter utsettes for kjønnsrelatert vold i tilknytning til skolen hvert eneste døgn. Over 300.000 ganger i døgnet.  Overgriperne kan være medelever, lærere eller folk i lokalsamfunnet. Overgrepene skjer både på skoleveien og på skolen. Det skjer i korridorene og i tomme klasserom. Skoleveien er lange og øde, noe som gjør de enda mere sårbare.  Men hva kan vi gjøre?

Det ene kan vi kan gjøre er å bli jentefadder.Da blir du blir fadder til en jente du kan ha kontakt med, hvis du vil. Ditt bidrag er 275 kr og kommer hele lokalsamfunnet til gode. Hvis du er interisert i det, kan du klikke her.  

Du kan også vedta min lov under her. Ved å vedta Min lov sier du nei til vold mot jenter i skolen og forplikter deg til å forsvare jenters rettighter. Samtidig støtter du et krav om at alle land må håndheve lovene som forbyr vold i skolen.

 

#minlovblogg
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits